Ukrainakrigets påverkan på BE Group

2022-03-08

Ukrainakrigets påverkan på BE Group

Pressmeddelande 7 mars 2022

Den ryska invasionen av Ukraina har skapat en extraordinär situation som vi inte har upplevt på nära håll i modern tid. BE Group fördömer starkt Rysslands invasion av Ukraina och aggressionen som riktats mot Ukraina och dess folk.

Ryssland och Ukraina är stora producenter av järnmalm och andra insatsvaror och europeiska producenter importerar delar av sitt behov av kol från Ryssland. Det är tydligt att kriget kommer att ha stor inverkan på europeiska stålmarknaden med brist och kraftiga prishöjningar som en konsekvens.

Drygt 10% av BE Groups totala stålinköp 2021 kom från ryskkontrollerade stålproducenter. BE Group har omedelbart upphört med beställningar och betalningar till bolag som omfattas av globala sanktioner.

”BE Group följer utvecklingen noga. Vi förväntar oss att denna geopolitiska situation kommer att påverka globala leveranskedjor och ser därför över vad som kan göras proaktivt för att säkra leveransen av stål och säkra vår förmåga att stödja våra kunder under dessa utmanande tider”, säger Peter Andersson, VD och koncernchef på BE Group.

Ukraina och dess civilbefolkning är i stort behov av stöd. BE Group kommer därför att skänka 1 miljon kronor fördelat på UNHCR och UNICEF.

Ladda ner pressmeddelande som PDF.

Vill du också bidra?
Gå till UNHCR's hemsida.
Gå till UNICEF's hemsida.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Peter Andersson, VD och koncernchef
Tel: 0706-53 76 55
E-mail: peter.andersson@begroup.com