Ny produktionslinje i Åbo

2023-10-04

NY PRODUKTIONSLINJE I ÅBO

BE Groups nya helautomatiserad produktionslinje för kapning, borrning och fräsning av långa produkter är nu i full drift. Anläggningen, som ligger i finska Åbo, består av tre separata kapar samt en enhet för borrning och fräsning.

Projektet, som startade för ungefär ett år sedan, blev klart för drift under andra kvartalet. Investeringen är totalt på 4,5 miljoner Euro och det krävdes sammanlagt 17 fulla lastbilar för att leverera all utrustning från maskinleverantören Voortman.

Ilkka Kontkanen, BE Groups produktionschef i Finland, säger att det finns många fördelar med den nya linjen.

Digitaliseringen har gjort att vi nu kan använda data från kunder och konstruktionsbolag för att säkerställa att vi gör rätt i vår produktion. Detta har varit en stark drivkraft för oss.

- Dessutom har vi kunnat optimera layouten i vår produktion så att antalet lyft minimeras och de interna transporterna blir så effektiva som möjligt.

Ökad kapacitet och kortade ledtider är andra aspekter som påverkats positivt. Med tre separata sågar ges nu möjlighet att producera till flera olika projekt samtidigt, konstaterar Ilkka Kontkanen.

NyProduktion (1).jpg