Joakim Grenblad ny produktsäljare av rostfritt och aluminium

2023-04-28

joakim grenblad.jpgJoakim Grenblad ny produktsäljare av rostfritt och aluminium


BE Group stärker säljorganisationen inom segmentet Rostfritt och aluminium genom att anställa Joakim Grenblad som ny produktsäljare. Joakim har närmare 30 års erfarenhet av stålbranschen. Han kommer närmast från Imero Höglund AB. 

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kompetens, både när det gäller marknad och material.

 

Joakim Grenblad bor med sambo och två barn i Västerås. På BE Group tillhör han formellt sett Stockholmskontoret, men han kommer att vara en resurs för alla BE-kontor och deras kunder, berättar han. 

– Det är ju en nyinrättad tjänst med ett övergripande ansvar, så jag kommer att röra på mig mycket. En ganska fri roll helt enkelt, säger Joakim Grenblad, som tillbringat hela sitt yrkesverksamma liv i stålbranschen. 
När han som nittonåring fick sin första praktikplats på Imero var det slumpen som avgjorde. 

– Jag hade blivit lovad en praktikplats av arbetsförmedlingen. Vi var två personer och det fanns två olika platser så vi bestämde oss för att dra lott och jag hamnade i stålbranschen, berättar han. 

Imero har varit en mångårig kund och samarbetspartner till BE Group. Joakim Grenblad började på lagret och blev sedan lagerchef innan han fortsatte till försäljning av rostfritt. Han blev därefter produktansvarig inom rostfritt innan han 2010 tillträdde som VD – en post som han hade fram till 2015. 

Under två år jobbade han sedan som distriktssäljare på Alumeco Group, innan han återvände till Imero som försäljningschef 2018. Han började sin anställning på BE Group den 23 januari i år.

 

VAD ÄR DITT FÖRSTA INTRYCK AV BE?

 – Att det finns mycket kunnig och engagerad personal inom företaget. Jag har ju följt det under många år, både som kund och leverantör, och känner till både fördelar och en del som kan utvecklas. När jag nu är på plats har jag fått ett väldigt gott intryck, det är ett företag som vill utvecklas. 
 

VAD SER DU MEST FRAM EMOT MED DET NYA JOBBET? 

– Att skapa ökad tillväxt inom produktgrupperna rostfritt och aluminium. Min förhoppning är att jag kan tillföra kompetens både när det gäller marknad och material, frågor som vad vi ska ha på lager och hur vi ska strukturera oss. Det är ett förändringsarbete som jag ser fram emot att ta tag i, och det känns spännande att få vara med om det. 
 

VAD SER DU SOM DINA STYRKOR? 

– Jag är påläst och har lätt för att förstå och tolka andra människor, oavsett om det handlar om kunder eller kollegor. Sedan är det så klart erfarenheten och marknadskännedomen. Man samlar ju på sig en hel del av det under 30 år.