Enkelhet och tillgänglighet viktigt för BE:s digitala kunder

2022-12-20

Fortsatt utveckling för BE Online

Intresset för BE Groups webbshop fortsätter att växa. Varje månad upptäcker nya stålkunder fördelarna med att göra sina inköp och följa sina order på nätet.

– Vi är väldigt glada att så många väljer att använda sig av vår nya webblösning. Det är mycket arbete som ligger bakom och både nya och gamla kunder verkar uppskatta det, säger Lukas Baranauskis, Online Sales and Marketing Specialist på BE Group.

BE Groups nya hemsida och webbshop lanserades för drygt ett år sedan. Sedan dess kan Lukas Baranauskis och hans kollegor på BE följa allt som händer där månad för månad.
Han pratar om så kallade KPI – Key Performance Indicators – det vill säga nyckeltal som används av företag för att analysera och utvärdera resultatet av specifika insatser.

– Det kan handla om antalet aktiva kunder, antalet nya kunder och kundansökningar, försäljning i ton per månad och antal orderrader, men också så kallade bounce rates – det vill säga hur många kunder som hoppar av innan de hunnit slutföra det ärende de påbörjat. Allt detta är viktig information för att vi ska kunna fortsätta utveckla webbshopen, säger Lukas Baranauskis.

LukasB (1) - kopia (1).jpg

ÖPPEN DYGNET RUNT

Den stora fördelen med att göra sina ärenden digitalt är tillgängligheten. Webbshopen är öppen dygnet runt alla dagar i veckan, konstaterar Lukas Baranauskis vidare. Folk har vant sig vid att göra privata inköp på nätet, nu vill de agera på samma sätt på jobbet.

Enkelhet är ett nyckelord. Kundupplevelse ett annat.

– Den digitala transformationen har pågått ett tag, men det har tagit tid för B2B-branschen att haka på trenden. Fler och fler företag ansluter sig, och de som inte gör det nu kommer att hamna på efterkälken.

Samtidigt ska webbshopen inte ses som en ersättning, utan som ett komplement till personlig service och försäljning.

– Vi pratar mycket om kundnöjdhet och en bra kundupplevelse, vilket förenklat innebär att när du som kund loggar in i webbshopen i ett speciellt syfte, då ska det fungera utan strul. Efteråt ska du känna att du vill komma tillbaka och göra fler affärer. Du ska känna dig nöjd som kund, förklarar Lukas Baranauskis.

LADDAR NER CERTIFIKAT

Reaktionerna på BE:s nya digitala plattform har varit över förväntan. Utöver att beställa material i webbshopen kan kunderna kontrollera lagersaldo och följa order från beställning till leverans. En annan nytillkommen tjänst som många väljer att utnyttja är möjligheten att ladda ner certifikat från hemsidan, berättar Lukas Baranauskis.

– Vi märkte att det fanns en stor efterfrågan på just den tjänsten, och hittade en lösning som visade sig fungera bra. Återigen är det en fråga om tillgänglighet: man kan göra det när som helst. Det är en bra service till våra kunder.

Är du företagskund hos oss idag och vill få tillgång till BE Online? Klicka här

Vill du bli företagskund? Klicka och ansök här