Björn Holm - Ny försäljningschef

2022-03-23

NY SÄLJCHEF VILL  FÖRÄDLA OCH FÖRNYA

Björn Holm är ny säljchef för Industri Norr på BE Group. Han började sin nya tjänst i mitten av januari och kommer närmast från jobbet som skandinavisk försäljningschef på Protega AB.

Björn har lång erfarenhet av försäljning. Bland annat från Ahlsell Sverige AB där han mellan 2010–2018 var försäljningschef för kundsegment Bygg i Österötland och delar av Sörmland.
Han kommer till BE Group i ett skede där företaget satsar hårt på att vinna nya kunder och nya affärer - bland annat genom nyanställningar på säljsidan.
– Det känns väldigt bra. Jag har fått ett fantastiskt mottagande av mina nya kollegor och jag kommer in på BE Group i en expansiv och för bolaget väldigt positiv fas.

FÖRSTÄRKER PÅ INDUSTRISIDAN
Enbart under det första kvartalet 2022 har BE Group nyanställt ett dus-sintal nya säljare i olika befattningar. Mer än hälften av dem förstärker säljorganisationen på industrisidan. Det handlar dels om en förstärkning av säljorganisationen, dels om att ersätta personal som går i pension.
– Vi befinner oss i ett generationsskifte, där många som arbetat länge på BE Group går i pension. Att personalen väljer att stanna kvar så länge så säger något om företaget. Mitt första intryck av BE är väldigt gott, det är ett gediget bolag med många duktiga medarbetare som vill utveckla företaget. Alltid med kundens bästa för ögonen.

KUNDEN I FOKUS
Som ny säljchef vill Björn Holm vara med och utveckla företaget. Med sin erfarenhet hoppas han kunna bistå både ute och innesäljare på ett professionellt sätt.
– En av mina viktigaste uppgifter blir att se till att vi lägger vår energi på rätt saker och kan utveckla teamkänslan, vilket kan vara en utmaning i pandemitider.
En av de saker som Björn Holm ser fram emot med det nya jobbet är att lära sig ett nytt kundsegment. 
– Tidigare har jag framför allt jobbat mot byggbranschen. Nu är inriktningen tillverkande industri och industriföretag. Min uppfattning är att det finns stor utvecklingspotential här. Alla kan leverera en produkt från en punkt till en annan, men vi vill göra mer än så. Service och tjänster ska göra vårt erbjudande ännu bättre för kunden.

björn.Holm-JPG.jpg
Vi hälsar Björn värmt välkommen och lycka till!