Teknik & konstruktionsstöd

Teknik- och konstruktionsstöd

På denna sida samlar vi några olika typer av teknik- och konstruktionsstöd som kan vara till hjälp för våra kunder och även föreskrivande led.

Observera att uppgifterna på denna och underliggande samt länkade sidor och filer lämnas utan förbindelse och vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.

 • CAD-konfigurator i 3D och 2D

  Spara tid genom att använda vår kostnadsfria CAD-konfigurator. Efter att ha valt produkt, dimension, längd och stålsort kan CAD-modellen sparas i flera alternativa filformat (observera att filerna i 2D-formaten dwg och dfx är skalenliga, men ej måttsatta).

  Följande produkter finns tillgängliga för nedladdning:
  • Balk : HEA, HEB, IPE, UNP, UPE
  • Hålprofiler: VKR, KKR, KCKR
  • Stångstål: vinkelstål, T-stål, U-stål
  • Rostfria processrör samt rördelar

 • Kapbeteckningar i 2D och 3D

  Filen kapbeteckningar i 2D/3D (PDF) innehåller samtliga profiltyper (U-, I-, H-balk, rör, stång etc.) samt kapbeteckningar (A, B, C etc.) presenterade i 2D och 3D.

  Acrobat Reader 7.0 krävs för att alla funktioner ska fungera.

  Observera även att det finns vissa begränsningar i vår maskinpark vad det gäller gerkapning av t.ex T-stål och rundstål.

 • Programvara Q-armering

  Q-armering är ett komplett specialprogram som används för att skapa måttsatta ritningar på plana järn samt typritningar för specialfigurer. Egna typer kan anges och sparas i ”bibliotek” för återkommande användning. Det går också att skapa plana och bockade nät. Q-armering följer Svensk Armering och Bygghandlingar 90. All data sparas i XML-format vilket gör det möjligt att utbyta information med t ex CAD-program.

  BE Group ser det som en fördel när beställaren använder Q-armering i sitt konstruktionsarbete eftersom armeringsbeställningen då kan gå direkt i produktion. Hanteringen blir maximalt rationell, ritningsunderlaget uppfyller automatiskt gällande krav vilket betyder att även den levererade armeringen gör det. Q-armering underlättar förteckningen av armeringsprodukter, både ILF och de flesta andra förekommande typer av armering. Längd och vikt beräknas automatiskt.

Vid frågor om Q-armering:

JIMMY JOHANSSON

Försäljning kundservice bygg
+46 (0)40-38 41 44