TEKNIK- OCH KONSTRUKTIONSSTÖD

TEKNIK- OCH KONSTRUKTIONSSTÖD

På denna sida samlar vi några olika typer av teknik- och konstruktionsstöd som kan vara till hjälp för våra kunder och även föreskrivande led.   

Observera att uppgifterna på denna och underliggande samt länkade sidor och filer lämnas utan förbindelse och vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.


CAD-konfigurator i 3D och 2D

Spara tid genom att använda vår kostnadsfria CAD-konfigurator. Efter att ha valt produkt, dimension, längd och stålsort kan du välja att spara CAD-modellen i flera alternativa filformat (observera att filerna i 2D-formaten dwg och dfx är skalenliga, men ej måttsatta).

Följande produkter finns tillgängliga för nedladdning:

  • Balk : HEA, HEB, IPE, UNP, UPE
  • Hålprofiler: VKR, KKR, KCKR
  • Stångstål: vinkelstål, T-stål, U-stål
  • Rostfria processrör samt rördelar

Konstruktionsdata handelsstål långa produkter

Ladda ner samlad konstruktionsdata i Excelformat (zippad fil). 

Filen innehåller data för balk, hålprofiler och stångstål.


Kapbeteckningar i 2D och 3D

Filen kapbeteckningar i 2D/3D (PDF) innehåller samtliga profiltyper (U-, I-, H-balk, rör, stång etc.) samt kapbeteckningar (A, B, C etc.) presenterade i 2D och 3D.

Acrobat Reader 7.0 krävs för att alla funktioner ska fungera.

Observera även att det finns vissa begränsningar i vår maskinpark vad det gäller gerkapning av t.ex T-stål och rundstål.


Beteckningar för gerkap

Kapbetckningar A till R finns beskrivet i denna nedladdningsbara PDF. Säkerställ att ditt kap blir så som du tänkt dig!


STEEL NAVIGATOR - Din guide i stålets universum

I samarbete med vår leverantör Ovako kan ni här nå deras "STEEL NAVIGATOR". Detta är ett fantastiskt hjälpmedel för dig som behöver få fram information om stålsorter, deras mekaniska egenskaper, kemiska analys etc.

Klicka här för att komma till STEEL NAVIGATOR.


Programvara Q-armering

Q-armering är ett komplett specialprogram som används för att skapa måttsatta ritningar på plana järn samt typritningar för specialfigurer. Egna typer kan anges och sparas i ”bibliotek” för återkommande användning. Det går också att skapa plana och bockade nät. Q-armering följer Svensk Armering och Bygghandlingar 90. All data sparas i XML-format vilket gör det möjligt att utbyta information med t ex CAD-program.

Här kan ni ladda ner programvara för Q-armering (zip-fil)

BE Group ser det som en fördel när beställaren använder Q-armering i sitt konstruktionsarbete eftersom armeringsbeställningen då kan gå direkt i produktion. Hanteringen blir maximalt rationell, ritningsunderlaget uppfyller automatiskt gällande krav vilket betyder att även den levererade armeringen gör det. Q-armering underlättar förteckningen av armeringsprodukter, både ILF och de flesta andra förekommande typer av armering. Längd och vikt beräknas automatiskt.

Vid frågor om Q-armering eller för att få en kort introduktion kontakta:

Jimmy JohanssonFörsäljning kundservice bygg